“Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket, és én rendeltelek titeket, hogy ti elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és a ti gyümölcsötök megmaradjon; hogy akármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja néktek.”

János evangéliuma
15. fejezet 16. vers

A Gyülekezetünk céljai

Mik azok az értékek, amiket fontosnak tartunk?


1. A Biblia

Hitünk alapja a Biblia.  Hisszük, hogy Isten Szava.  Istentiszteleteink középpontjában  az igehirdetés áll, amikor meghallgatjuk Isten üzenetét.  Igehirdetőink arra törekszenek, hogy közvetlen és érthető módon magyarázzák Isten Igéjét.  Az istentisztelet alatt  gyermekbibliaórát is tartunk, ahol a gyermekek koruknak megfelelően ismerkednek a Biblia üzenetével.  Hisszük, hogy csak a Szent Írás által lehet megismerni Istent és az örök életet.

 

2. Valódi hit

Meggyőződésünk, hogy az igaz hit élő hit.  A valódi hitet nem lehet korlátozni egy vasárnapi istentiszteletre, hanem meg kell élnünk a mindennapokban.  Megmutatkozik ez a hit a munkahelyen, iskolában, otthonban és a társadalomban.  Megtermi a gyümölcsét, amelyek a következők: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség és önmegtartóztatás.  

 

3. Családerősítés

Hisszük, hogy az erős társadalom erős családokból áll.  Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a családokat megerősítsük.  Fontos számunkra, hogy a család minden tagja megtalálja  helyét a gyülekezetünkben.  Külön programokat szervezünk a gyerekeknek és a fiataloknak.

 

4. Igazi barátok

Gyülekezetünk olyan hely, ahol új barátokra lelhetsz.  Számunkra fontos a közösség és az őszinte kapcsolatok.  Sok olyan programot szervezünk, ahol az istentiszteleteken kívül együtt lehetünk.  Kirándulások, táborok, sportolás és az ifjúsági alkalmaink által igazi barátságok szövődhetnek.

 

5. Szeretetszolgálat

Olyan nagy a szükség a mai világban a szerető segítségnyújtásra.  Hátrányos helyzetű gyermekek, egyedülálló nők, fiatal házaspárok és idősek sokszor rászorulnak egy kis segítségre.  Ruhaosztásokkal, élelmiszerrel és tényleges segítséggel igyekszünk enyhíteni helyzetüket. De a testi szükségletek mellett a lelki szükségletekre is próbálunk figyelni.